Introductieduik

Introductieduik

Ben u nieuwsgierig hoe het is om te duiken, wilt u leren duiken maar weet u niet zeker of het wel een sport voor u is? Kom bij ons een introductieduik maken om te ervaren wat duiken nu precies is. Wij laten u niet alleen zien wat duiken voor sport is maar u gaat het ook echt ervaren.

Wat ga ik doen?

Samen met een ervaren duikinstructeur van onze vereniging laten wij u ervaren hoe het is om te duiken. Vooraf vertellen wij iets over onze vereniging en geven wij een snelcursus theorie over het duiken, materialen en de veiligheid. Na deze korte theorie sessie zal de instructeur u naar het zwembad begeleiden om een duik te gaan maken. Daar staat een duikset klaar, krijgt u een duikbril en vinnen te leen en kan het duiken beginnen. Tijdens het duiken in het zwembad zal de instructeur u wat oefeningen laten zodat u leert ervaren hoe het duiken in buitenwater eraan toe gaat. Na deze introductieduik wordt er een certificaat uitgedeeld als aandenken aan uw duik bij onze vereniging.

Kan iedereen dit doen?

Een introductieduik kan door iedereen gemaakt worden die ouder is dan 8 jaar. Daarnaast is duiken een extreme sport waarbij gezondheid een belangrijk aspect is. Wanneer u contact opneemt om een introductieduik te maken dan nemen wij samen met u door wat van belang is. Weet u niet zeker of u mag duiken? Neem contact op en dan informeren wij u over de mogelijkheden.

Ik ben met een grote groep!

Wanneer u met een grote groep een introductieduik wilt komen maken dan is dat op zekere hoogte mogelijk. Een aantal keer per jaar bieden wij bedrijven en scholen de mogelijkheid om met een grote groep te komen. Als vereniging zijn wij afhankelijk van onze leden en vrijwilligers en daarom hebben wij tijd nodig om dit goed te organiseren.

Wat kost het?

Aan het maken van een introductieduik zijn kosten verbonden i.v.m. het huren van het zwembad, materiaal en de begeleiding die u krijgt. Echter wanneer u ervoor kiest om na de introductieduik bij ons een opleiding te volgen dan wordt het gehele bedrag van de introductieduik in mindering gebracht op de opleidingskosten. Op deze manier is de introductieduik voor u geheel gratis.

De kosten voor een introductieduik bedragen: € 25,- p.p.