Vereniging

Onze duik vereniging

Duiken doe je samen met een buddy!

Duikteam Hoeksche Waard (DHW) is een moderne onderwatersportvereniging waar sportduiken hoog in het vaandel staat. De vereniging is op 11 februari 1984 opgericht en sindsdien zwemmen wij in het zwembad De Wellen te 's Gravendeel.

Als vereniging besteden wij veel aandacht aan de kwaliteit en veiligheid van onze opleidingen. Binnen onze vereniging hebben wij een aantal instructeurs die opleidingen op alle niveaus binnen de duiksport kunnen aanbieden. Maar u kunt ook bij ons terecht wanneer u al een duikopleiding heeft en verder wilt of het duiken wilt ervaren.

Onze vereniging is gebouwd door en op vrijwilligers met een passie voor duiksport in al zijn facetten. Mede door vrijwilligers kunnen wij opleidingen en trainingen aanbieden, maar ook ons materiaal onderhouden en vereniging besturen.

Wij zijn gehuisvest te 's Gravendeel in het Zwembad de Wellen waar wij sinds onze bestaan elke vrijdagavond met zijn allen trainen. Leden kunnen gebruik maken van goed onderhouden duikmateriaal voor tijdens trainingen en opleidingen. Daarnaast zijn wij in het bezit van een eigen compressor waar onze leden hun perslucht flessen kunnen laten vullen. Al deze materialen worden zorgvuldig onderhouden door onze eigen materiaalcommissie en zijn zonder extra kosten voor alle leden beschikbaar.

DHW is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). Deze duikfederatie is op zijn beurt weer aangesloten bij CMAS (Confederation Mondiale des Activit├ęs Subaquatiques). Brevetten van CMAS zijn wereldwijd erkend en hebben een uitstekende reputatie. Indien u al een opleiding heeft gevolgd bij een andere federatie (PADI, SSI of anders), dan kunnen wij u laten inschalen binnen het NOB CMAS systeem zodatu bij ons uw opleiding verder kunt voortzetten.

Zoekt u een bruisende vereniging waar ook u uw passie voor duiken mee wilt delen en heeft u interesse? Aarzel niet en neem contact op met onze secretaris. Op vrijdagavond ben u van harte welkom om kennis te maken met de vereniging. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden van sportduiken. Tegen betaling kunt u een introductieduik maken waarna u zelf beslist of het sportduiken ook iets is waar u verder mee wilt. Indien u lid word en een opleiding volgt, dan krijgt u het bedrag van de introductieduik geheel terug zodat dit geheel gratis was.