Vereniging

Opleidingen

Duikteam Hoeksche Waard (DHW) leidt haar leden op volgens de richtlijnen van de NOB. Een NOB duikbrevet is internationaal erkend door de duikorganisatie Confédération Mondiale des Activités Subaquatique (CMAS).

Een opleiding bestaat uit een theorie en praktijkdeel. Theorielessen vinden plaats op de door instructeur gekozen locatie en dag. De praktijklessen worden gegeven in het zwembad “de Wellen” te ‘s Gravendeel op vrijdagavond van 20:00 t/m 21:00. Buitenwater modules worden gegeven tijdens buitenwaterduiken op de zondagochtend die plaatsvinden in Zeeland.

Naast de brevet opleidingen is er ook de mogelijkheid om specialties te behalen. Voorbeelden hiervan zijn: Wrakduiken, Driftduiken, IJsduiken, etc.

Als onze opleidingen worden gegeven door zeer ervaren NOB instructeurs. Indien u een opleiding wilt volgen, neem contact met ons op.

Opleidingskosten


NOB 1 ster opleiding: € 80.-
NOB 2 ster opleiding: € 80.-
NOB 3 ster opleiding: € 80.-

Materiaalkosten

Wanneer men begint aan een opleiding, dient men een cursusboek en basisuitrusting aan te schaffen. Bij aanvang van de lessen in het buitenwater komt hier een duikuitrusting geschikt voor Nederland bij. De bedragen van cursusboeken varieert op basis van het te behalen brevet. De kosten voor een uitrusting hangt af van hoeveel de cursist wilt besteden. Men moet rekening houden met de volgende gemiddelde bedragen.

Opleidingskosten


Cursusboeken: gemiddeld € 30.- / 40.-
Basisuitrusting voor zwembadlessen: gemiddeld € 150.-
Duikuitrusting voor buitenwaterlessen: gemiddeld € 1500,-